Kaija Hasunen

Marttaliiton kunniajäsen, Marttaliiton hallituksen puheenjohtaja 1988-1995.
"Marttajärjestön tehtävä on olla osa koko elämämme jatkuvaa koulutusta"

Maatalous- metsätieteiden tohtori, dosentti Kaija Hasunen toimi Marttaliiton hallituksen puheenjohtajana vuosina 1988-1995. Seitsemäntoista vuotta aiemmin hänestä oli tullut Tuusulan Marttayhdistyksen jäsen. Marttaliiton hallitukseen hänet valittiin vuonna 1982. 

Kaija Hasusen mielestä kaikille suunnattu avoin neuvonta on erityisen tärkeää ja hän painotti kotitalouskoulutuksen jatkuvuuden merkitystä. Ravitsemustieteestä väitellyt puheenjohtaja osallistui itsekin  neuvontaan kirjoitamalla lukuisia ravitsemusaiheisia artikkeleita Emäntälehteen.

Kaija Hasunen iloitsi marttojen järjestökuvan modernisoitumisesta sekä siitä, että järjestö oli entistä kantaaottavampi. Tutkijan ote näkyi myös kehityssuunnitelmissa: Ensin tuumataan, millaiseksi haluamme suomalaisen kodin ja naisen tulevan ja sitten laaditaan pitkän aikavälin ohjelma, jossa päämäärä on selvästi näkyvissä.

Marttatoiminnan lisäksi Kaija Hasunen on toiminut aktiivisesti monissa luottamustoimissa.  

Lähde: Emäntälehti 1988/2.

Kaija Hasuselle on myönnetty Marttaliiton kultainen ansiomerkki vuonna 1999. Marttaliiton kunnajäsenksi hänet kutsuttiin vuonna 2010.